Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.

Kuudelle

  • 1 vol-au-vent-pohja
  • 2 annosta perunasosetta

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • 250 g katkarapuja
  • 1 prk tonnikalaa
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 avokado, lohkoina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.

3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.

4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata