Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera
Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.
Kuudelle
- 1 vol-au-vent-pohja
- 2 annosta perunasosetta
Muhennos
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kalalientä
- 2 munankeltuaista
- 250 g katkarapuja
- 1 prk tonnikalaa
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 prk simpukoita vedessä
- 1 avokado, lohkoina
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- tilliä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.
3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.
4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka