Vol-au-vent äyriäismuhennoksen kera

Vol-au-vent, suomeksi suunnilleen tuulen viemää on ilmava voitaikinaristikko. Tarjoillaan kuumana ja rapeana.

Kuudelle

  • 1 vol-au-vent-pohja
  • 2 annosta perunasosetta

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • 250 g katkarapuja
  • 1 prk tonnikalaa
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 1 avokado, lohkoina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää kalaliemi sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Mausta. Ota kastike liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista sienet. Kuumenna vol-au-vent-pohjaa uunissa muutama minuutti.

3. Kääntele kastikkeeseen katkaravut, muussattu tonnikala, sienet ja simpukat.

4. Pursota perunamuhennos pohjan reunojen ympäri. Kaada muhennos päälle, pistä sinne tänne avokadolohkoja, peitä kannella. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!