Uunissa paistettua fenkolia ja röstejä
Tässä valmistamme vihanneksista röstejä uunissa paistetun fenkolin seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 isoa fenkolia
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl voita
- 30 cl kuivaa vermuttia, valkoviiniä tai vettä
- suolaa ja pippuria
Röstit
- 400 g kesäkurpitsaa
- 400 g porkkanoita
- 400 g perunoita
- 400 g palsternakkaa tai juuriselleriä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl timjamia tai rosmariinia
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Tarvitset myös
- voipaperiarkin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa fenkoleista varret. Leikkaa fenkolit puolen sentin kokoisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita viipaleet vuokaan. Viipaloi valkosipuli ja lisää vuokaan. Laita päälle voinokareita. Kaada päälle vermutti (tai viini tai vesi). Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Rypistä ja kostuta voipaperi ja peitä fenkolit sillä. Paista uunissa 30-40 minuuttia.
2. Raasta kaikki vihannekset ja perunat karkeasti. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla ja sekoita jauhojen, yrttien, suolan ja pippurin kanssa. Jaa neljään osaan. Paista osa kerrallaan voissa pannussa ja paina kasaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista n. 3 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita ja pysyvät kasassa. Käännä paistinlastan avulla ja paista 3 minuuttia toiselta puolelta. Tee samoin loppujen vihannesten kanssa.
3. Asettele röstit neljälle lämpimälle lautaselle ja fenkolit röstien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka