Vaalea leipäpalmikko unikonsiemenillä
Taikinan palmikointi tekee tästä maukkaasta leivästä entistä houkuttelevamman.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 palmikkoon
- 3 ½ dl grahamjauhoja
- 50 g hiivaa
- 250 g rahkaa
- 2 ½ rkl vaaleaa siirappia
- 5 dl maitoa
- 1 ½ tl suolaa
- 8 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna penslaukseen
- 2 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä maitoa. Lisää loput maidosta, rahka, siirappi, suola ja jauhot, työstä taikina notkeaksi. Anna kohota 30 minuuttia vedottomassa tilassa.
2. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa se pehmeäksi ja notkeaksi. Jaa kuuteen yhtä suureen osaan, pyöritä pitkoiksi ja palmikoi löysästi kahdeksi palmikoksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni samalla 225 asteeseen.
3. Vatkaa muna kupissa ja penslaa leivät. Ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku