Gratinoitu hummeri ja fenkolivoi
Legendaarinen kokki Roger Verger ravintola Moulin de Mougins Provencessa loi tämän kuuluisan fenkolivoin, joka tekee hummerista vielä ylivertaisemman kuin tavallisesti. Tarjoile hummeri salaatin ja hyvän leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
Fenkolivoi
- 50 g fenkolia (n. puolet fenkolikerästä)
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl lehtipersiljasilppua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Fenkolivoi: Keitä fenkoli pehmeäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna fenkolin jäähtyä. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita monitoimikoneessa tms. fenkoli, voi, persilja ja sitruunamehu sileäksi voiksi, purista joukkoon valkosipuli, suolaa ja pippuroi ja sekoita.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen, ylälämpö tai grilli. Laita hummeri leikkuulaudalle ja halkaise se kahtia isolla, terävällä veitsellä. Poista mahalaukku, joka on aivan edessä pään alaosassa. Riko saksien panssari. Levitä puolet fenkolivoista hummerinpuolikkaille. Toista sama toiselle hummerille ja nosta puolikkaat uunipellille ja gratinoi uunin ylätasolla, mielellään uuninluukku raollaan, noin 1 ½ minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka