1. Yrttigraavatut silakat: Pakasta silakkafileet vuorokaudeksi. Sekoita vesi, etikka ja suola, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja laita fileet siihen. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Ota fileet liemestä, huuhtele ja valuta ne. Silppua yrtit ja ruohosipuli. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, viinietikka, suola, pippuri, sokeri sekä yrttisilput kastikkeeksi. Lado silakkafileitä ja kastiketta vuorotellen lasipurkkiin siten, että kastiketta tulee kaikille fileille. Pane purkki jääkaappiin vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Yrttigraavatut silakat säilyvät jääkaapissa jopa viikon.
2. Rapusilakat: Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kääri fileet rullalle lihapuoli ulospäin. Lado rullat vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Sirota silakkakääröjen päälle suolaa, tillisilppua ja tillinsiemeniä. Kaada päälle tomaattimehu ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa ennen tarjoilua.
3. Etikka-silakkapihvit: Sekoita vesi, etikka, sokeri, suola ja pippuri, kiehauta seos ja keitä 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä kokonaan. Silakkapihvit: Laita aina kaksi silakkafileetä vastakkain ja leivitä ne seoksessa, jossa on korppujauhoa, vehnäjauhoa, suolaa ja pippuria. Paista silkkapihvit kullanruskeiksi voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja viipaloi ohuelti. Hienonna tilli. Lado lämpimät silakkapihvit vuorotellen punasipuli- ja porkkanaviipaleiden kanssa kulhoon. Kaada päälle kylmä etikkaliemi ja sirottele päälle tillisilppua. Peitä kulho kannella tai alumiinifoliolla ja pane kylmään ainakin 8 tunniksi ennen tarjoilua.