Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vanilja-sahramipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden mehevien pullien leipominen onnistuu aloittelijaltakin. Pullat tuoksuvat houkuttelevasti sahramilta ja vaniljalta.

20 pullaa

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 g sahramia (1 pkt)
  • 1 muna

Vaniljakreemi

  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl sokeria
  • 1 muna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna pullien voiteluun
  • sokeria koristeluun
  • 20 pullavuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon hieman lämmintä maito-voisulaa. Kaada kulhoon loput nesteestä ja lisää joukkoon sokeri, suola, sahrami ja kardemumma sekä muna ja suurin osa jauhoista. Vaivaa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Peitä kulho muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa 30 minuuttia.

2. Vaniljakreemi: Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja keitä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon muna. Kuumenna varovasti, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä, lisää vaniljasokeri ja jäähdytä sekoittamalla.

3. Kauli taikinasta noin 40x50 cm kokoinen levy ja leikkaa siitä 20 ruutua. Nosta jokaisen ruudun keskelle nokare vaniljakreemiä ja nipistä reunat nurkista yhteen. Aseta kääröt pullavuokiin sauma alaspäin ja nostot käsipyyhkeen alla 30 minuuttia. Riko munan rakenne, voitele pullat ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Kasta pullat sokeriin.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat