Vanilja-sahramipullat
Näiden mehevien pullien leipominen onnistuu aloittelijaltakin. Pullat tuoksuvat houkuttelevasti sahramilta ja vaniljalta.
20 pullaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1/2 g sahramia (1 pkt)
- 1 muna
Vaniljakreemi
- 1½ dl kuohukermaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl sokeria
- 1 muna
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 muna pullien voiteluun
- sokeria koristeluun
- 20 pullavuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon hieman lämmintä maito-voisulaa. Kaada kulhoon loput nesteestä ja lisää joukkoon sokeri, suola, sahrami ja kardemumma sekä muna ja suurin osa jauhoista. Vaivaa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Peitä kulho muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
2. Vaniljakreemi: Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja keitä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon muna. Kuumenna varovasti, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä, lisää vaniljasokeri ja jäähdytä sekoittamalla.
3. Kauli taikinasta noin 40x50 cm kokoinen levy ja leikkaa siitä 20 ruutua. Nosta jokaisen ruudun keskelle nokare vaniljakreemiä ja nipistä reunat nurkista yhteen. Aseta kääröt pullavuokiin sauma alaspäin ja nostot käsipyyhkeen alla 30 minuuttia. Riko munan rakenne, voitele pullat ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Kasta pullat sokeriin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi