Punajuurihummus ja napostelukasvikset

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Punajuurihummus

  • 2 kpl keitettyä punajuurta
  • 1 tlk GoGreen Luomu Kikherneitä
  • 2 rkl Macedonian Tahini seesamitahnaa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.25 rkl kuivattua korianteria
  • 2 rkl sitruunatäysmehua
  • 0.2 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g kurkkua
  • 75 g punaista paprikaa
  • 75 g keltaista paprikaa
  • 50 g retiisiä
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g parsakaalia

Valmistusohje

Kuori ja lohko keitetyt punajuuret (tai käytä esikeitettyjä vakuumiin pakattuja punajuuria).

Valuta kikherneet, ota hieman lientä talteen.

Soseuta punajuuret ja kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää mausteet sekä öljy. Notkista seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku, mausta lisää suolalla tarvittaessa.

(Kuori ja) leikkaa kasvikset suikaleiksi sekä muiksi sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa punajuurihummuksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!