Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tonnikalalla täytetty grahamsämpylä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokaisa sämpylä on ateria itsessään. Se maistuu niin lounaana, iltapalana kuin eväänäkin.

Neljälle

  • 4 reilunkokoista grahamsämpylää
  • friseesalaattia
  • 2 tomaattia
  • 1/4 kurkkua
  • ½ punasipuli
  • ½ nippua persiljaa

Tonnikalatahna

  • 1 purkki tonnikalaa vedessä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tonnikalatahna: Valuta liemi tonnikalasta. Silppua sipulinpuolikas. Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma ja sekoita niihin tonnikala, silputut kaprikset ja punasipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise sämpylät. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Suikaloi sipulinpuolikas ja irrota persiljanlehdet. Aseta sämpylöille salaatinlehtiä, tomaatti- ja kurkkusiivuja ja nosta niiden päälle tonnikalatahnaa. Laita myös sipulisuikaleet ja persiljaa tahnalle ja nosta sämpylöiden kannet paikoilleen.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä