Tonnikalalla täytetty grahamsämpylä

Tämä ruokaisa sämpylä on ateria itsessään. Se maistuu niin lounaana, iltapalana kuin eväänäkin.

Neljälle

  • 4 reilunkokoista grahamsämpylää
  • friseesalaattia
  • 2 tomaattia
  • 1/4 kurkkua
  • ½ punasipuli
  • ½ nippua persiljaa

Tonnikalatahna

  • 1 purkki tonnikalaa vedessä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tonnikalatahna: Valuta liemi tonnikalasta. Silppua sipulinpuolikas. Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma ja sekoita niihin tonnikala, silputut kaprikset ja punasipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise sämpylät. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Suikaloi sipulinpuolikas ja irrota persiljanlehdet. Aseta sämpylöille salaatinlehtiä, tomaatti- ja kurkkusiivuja ja nosta niiden päälle tonnikalatahnaa. Laita myös sipulisuikaleet ja persiljaa tahnalle ja nosta sämpylöiden kannet paikoilleen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.