Tämä on meksikolaista kotiruokaa kasvisversiona.

Neljälle

  • 8 isoa tortillaleipää
  • 1 keltasipuli
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita paistamiseen
  • 1 dl vettä
  • 1 pss tacomausteita
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 ½ dl maissia
  • 1 ½ dl keitettyä riisiä
  • 1 prk salsaa tai tomaattikastiketta
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivät toistensa päälle ja peitä alumiinifoliolla. Kuumenna niitä uunissa n. 10 minuuttia. Jos ne ovat uunissa liian pitkään, ne liimautuvat toisiinsa kiinni. Pidä leivät lämpiminä pyyhkeeseen käärittynä. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori valkosipuli. Paista sipulia ja herkkusieniä öljyssä. Lisää vesi, tacomausteet ja ranskankerma. Anna porista ilman kantta n. 5 minuuttia. Mausta suolalla. Puhdista ja kuutioi paprikat. Lisää paprika, maissi ja riisi pannuun ja anna kaiken lämmetä.

3. Jaa täyte tortilloille, taita tai kääri kokoon. Laita rullat uuninkestävään vuokaan, kaada päälle tomaattikastike ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa n. 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat