Venäläiset lihapullat

Äidin lihapullien sijaan kokeile paistaa venäläisiä lihapullia. Näihin kuuluu pehmeä, ranskankermasta hieman hapan kastike. Tarjoile vihannesriisin kera.

Ainekset

  • Neljälle

Jauhelihataikina

  • 500 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta jauhettua muskottia
  • voita paistamiseen

Vihannesriisi

  • 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
  • ½ porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • voita

Kastike

  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna sipuli, paista voissa ilman että se saa väriä. Ripottele päälle jauhoja, sekoita. Lisää ranskankerma. Keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

2. Vihannesriisi: Keitä riisi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi porkkana, juuriselleri ja purjo hienoksi. Paista suikaleet nopeasti voinokareessa. Sekoita vastakeitetyn riisin kanssa.

3. Murusta leipäviipaleet, kaada maito murujen päälle. Raasta mukaan sipuli. Lisää jauheliha, suola, pippuri ja jauhettu muskotti, sekoita. Muotoile 12 litteää lihapullaa ja paista niitä 2-3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile vihannesriisin kera, kaada kastiketta ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat