Venäläiset lihapullat
Äidin lihapullien sijaan kokeile paistaa venäläisiä lihapullia. Näihin kuuluu pehmeä, ranskankermasta hieman hapan kastike. Tarjoile vihannesriisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Jauhelihataikina
- 500 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
- 2 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 ½ dl maitoa
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ maustemitta jauhettua muskottia
- voita paistamiseen
Vihannesriisi
- 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
- ½ porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 1 purjo
- voita
Kastike
- ½ keltasipuli
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna sipuli, paista voissa ilman että se saa väriä. Ripottele päälle jauhoja, sekoita. Lisää ranskankerma. Keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
2. Vihannesriisi: Keitä riisi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi porkkana, juuriselleri ja purjo hienoksi. Paista suikaleet nopeasti voinokareessa. Sekoita vastakeitetyn riisin kanssa.
3. Murusta leipäviipaleet, kaada maito murujen päälle. Raasta mukaan sipuli. Lisää jauheliha, suola, pippuri ja jauhettu muskotti, sekoita. Muotoile 12 litteää lihapullaa ja paista niitä 2-3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile vihannesriisin kera, kaada kastiketta ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka