Vermuttimarinoitua kanaa

Tässä maukas kana saa makua niin vermutista kuin rosmariinista ja appelsiinistakin. Jos haluat kanasta täysin lapsiturvallisen, jätät vain vermutin pois.

Neljälle

  • 4 kanan rintafileetä

Marinadi

  • 2 dl vermuttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • ¾ dl voisulaa
  • ¾ dl appelsiinimehutiivistettä

Valmistusohje

1. Laita kanafileet muovipussiin. Sekoita vermutti, suola, pippuri ja rosmariini, kaada pussiin. Sido kiinni ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

2. Valuta kanat. Sekoita marinadiin voisula ja appelsiinimehu, käytä seosta penslaukseen.

3. Grillaa hiljalleen, kääntele paloja usein ja valele kunnes ne ovat läpikypsiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.