Vermuttimarinoitua kanaa
Tässä maukas kana saa makua niin vermutista kuin rosmariinista ja appelsiinistakin. Jos haluat kanasta täysin lapsiturvallisen, jätät vain vermutin pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä
Marinadi
- 2 dl vermuttia
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- ¾ dl voisulaa
- ¾ dl appelsiinimehutiivistettä
Valmistusohje
1. Laita kanafileet muovipussiin. Sekoita vermutti, suola, pippuri ja rosmariini, kaada pussiin. Sido kiinni ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
2. Valuta kanat. Sekoita marinadiin voisula ja appelsiinimehu, käytä seosta penslaukseen.
3. Grillaa hiljalleen, kääntele paloja usein ja valele kunnes ne ovat läpikypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku