Vihannesgratiini makkaralla
Vaihda makkaran lisukkeena usein käyttämäsi perunamuusi ja makaronit maukkaaseen gratiiniin. Myös bataatti ja juuriselleri sopivat siihen hyvin.
Neljälle
- ¾ kg perunoita
- 1 iso porkkana
- 1 iso keltasipuli
- 1 paprika
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl lientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria
- n. 400 g lenkkimakkaraa
- ½ dl persiljaa
- oliiviöljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, porkkana ja sipuli. Suikaloi paprika. Sekoita tomaattimurska, puristettu valkosipuli, liemi ja tomaattipyree, mausta seos.
2. Lado vuorotellen perunoita, kasviksia ja tomaattiseosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Peitä foliolla. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
3. Poista folio, laita viipaloitu makkara gratiinin päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"