Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihannesgratiini makkaralla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaihda makkaran lisukkeena usein käyttämäsi perunamuusi ja makaronit maukkaaseen gratiiniin. Myös bataatti ja juuriselleri sopivat siihen hyvin.

Neljälle

  • ¾ kg perunoita
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 paprika
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl lientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 400 g lenkkimakkaraa
  • ½ dl persiljaa
  • oliiviöljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, porkkana ja sipuli. Suikaloi paprika. Sekoita tomaattimurska, puristettu valkosipuli, liemi ja tomaattipyree, mausta seos.

2. Lado vuorotellen perunoita, kasviksia ja tomaattiseosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Peitä foliolla. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

3. Poista folio, laita viipaloitu makkara gratiinin päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara