Vihannestempura

Tempura tarkoittaa japaniksi vuodenaikaa. Tempura on myös klassinen ruokalaji, johon voi käyttää periaatteessa mitä tahansa kalaa, äyriäisiä ja vihanneksia. Ruokalaji voidaan valmistaa myös pelkästään kasviksista, kuten tässä reseptissä. Vihannekset tarjoillaan ohuessa tempurataikinakuoressa soijan kera.

Neljälle

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 200 g munakoisoa
  • 200 g bataattia
  • 8-10 isoa siitakesientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 12 vihreää parsanvartta
  • 12 pientä, mietoa jalapenochiliä
  • 2 munankeltuaista
  • ½ litraa jäävettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja bataatti n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Poista sienistä jalat. Poista siemenet paprikasta ja leikkaa paprikat kolmion muotoisiksi paloiksi. Leikkaa parsat 6-8 cm pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti. Kääntele jauhot sekaan haarukan avulla, vatkaa sen jälkeen taikina tasaiseksi. Lämmitä tarpeeksi öljyä padassa, öljy on tarpeeksi lämmintä kun vaalea leivänpalanen kypsyy kullanruskeaksi minuutissa. Kasta vihannekset frityyritaikinaan ja laita ne öljyyn kypsymään, mutta älä kypsennä liian paljoa kerralla.

3. Nosta kullanruskeiksi kypsyneet tempurapalat reikäkauhalla öljystä, valuta ne talouspaperilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.