Linssikeitto
Linssikeitto on maukasta ja helppo valmistaa. Se sopii mainiosti myös kasvissyöjille, sillä linssi on hyvä proteiinin lähde.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- puolikas varsisellerinvarsi
- 1 punainen chili
- 1 l kasvislientä
- persiljaa
- öljyä
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä. Silppua sipuli, porkkana ja varsiselleri sekä chili.
Lurauta kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota kasviksia hetki, lisää sitten tomaattimurska ja linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 10–15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku: lisää suolaa, jos tarpeen. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.
Tämän keiton voi myös soseuttaa, silloin kasvikset voi jättää vähän isommiksi paloiksi, mikä nopeuttaa valmisteluja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa