Viinasilli sinihomejuustovoileivän kera

Tämä viinasilli on sekä helppo että nopea valmistaa. Tarjoile lämpimän sinihomejuustovoileivän kera.

Neljälle

  • 4 matjessillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hienonnettua tilliä

Kastike

  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 10 kokonaista roseepippuria
  • 4 cl viinaa

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • 4 viipaletta sinihomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, tomaattimehu ja öljy, mausta sokerilla ja neilikoilla. Lisää viina.

2. Laita silli vuokaan ja kaada kastike päälle. Hienonna sipuli ja tilli, murskaa roseepippurit. Sekoita ja ripottele vuokaan. Aseta kylmään tarjoiluun asti.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sinihomejuustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile sillin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!