Viinasilli sinihomejuustovoileivän kera
Tämä viinasilli on sekä helppo että nopea valmistaa. Tarjoile lämpimän sinihomejuustovoileivän kera.
Neljälle
- 4 matjessillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua tilliä
Kastike
- 1 dl tomaattimehua
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl kidesokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 10 kokonaista roseepippuria
- 4 cl viinaa
Tarjoiluun
- 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- 4 viipaletta sinihomejuustoa
Valmistusohje
1. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, tomaattimehu ja öljy, mausta sokerilla ja neilikoilla. Lisää viina.
2. Laita silli vuokaan ja kaada kastike päälle. Hienonna sipuli ja tilli, murskaa roseepippurit. Sekoita ja ripottele vuokaan. Aseta kylmään tarjoiluun asti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sinihomejuustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile sillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku