Viinasilli sinihomejuustovoileivän kera
Tämä viinasilli on sekä helppo että nopea valmistaa. Tarjoile lämpimän sinihomejuustovoileivän kera.
Neljälle
- 4 matjessillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua tilliä
Kastike
- 1 dl tomaattimehua
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl kidesokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 10 kokonaista roseepippuria
- 4 cl viinaa
Tarjoiluun
- 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- 4 viipaletta sinihomejuustoa
Valmistusohje
1. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, tomaattimehu ja öljy, mausta sokerilla ja neilikoilla. Lisää viina.
2. Laita silli vuokaan ja kaada kastike päälle. Hienonna sipuli ja tilli, murskaa roseepippurit. Sekoita ja ripottele vuokaan. Aseta kylmään tarjoiluun asti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sinihomejuustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile sillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka