Viinimarinoitu kassler ja sienimuhennos
Kevyesti savustettu sianniskasta tehty kassler saa hienon maun, kun sitä marinoi viinissä yön yli.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 10 kasslerkyljystä
- persiljasilppua
Marinadi
- 3 dl roséviiniä
- 1/4 dl rypsiöljyä
- 1/4 dl kiinalaista soijaa
- 1 tl timjamia
Muhennos
- 250 g kantarelleja
- tai herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 2-3 dl kermaa
- 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Aseta kasslerviipaleet reunalliselle vadille. Sekoita marinadi ja kaada se lihan päälle. Peitä tuorekelmulla ja nosta vati jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
2. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Ripota sienten päälle jauho, mausta, sekoita ja lisää kerma. Keitä hiljaa 15-20 minuuttia. Mausta hyytelöllä.
3. Valuta kasslerkyljykset ja paista ne voissa pannulla. Aseta tarjoiluvadille ja kaada sienimuhennos niiden päälle. Sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa