Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viinimarinoitu kassler ja sienimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyesti savustettu sianniskasta tehty kassler saa hienon maun, kun sitä marinoi viinissä yön yli.

4-5 hengelle

  • 10 kasslerkyljystä
  • persiljasilppua

Marinadi

  • 3 dl roséviiniä
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 1/4 dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl timjamia

Muhennos

  • 250 g kantarelleja
  • tai herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 dl kermaa
  • 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Aseta kasslerviipaleet reunalliselle vadille. Sekoita marinadi ja kaada se lihan päälle. Peitä tuorekelmulla ja nosta vati jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

2. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Ripota sienten päälle jauho, mausta, sekoita ja lisää kerma. Keitä hiljaa 15-20 minuuttia. Mausta hyytelöllä.

3. Valuta kasslerkyljykset ja paista ne voissa pannulla. Aseta tarjoiluvadille ja kaada sienimuhennos niiden päälle. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler