Villa Marian sitruunatiramisu

Tämän tiramisun voi tarjoilla välittömästi

8 hengelle

  • 5 kananmunanvalkuaista
  • 5 ruokalusikallista sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 470 ml vispikermaa
  • 235 ml limoncello-likööriä, plus ekstra tilkka
  • yhden sitruunan kuori, raastettuna, ekstraa koristeluun
  • 235 ml vettä
  • 40 kpl Savoiardi-keksejä
  • valkosuklaarouhetta koristeluun

Valmistusohje

- Vatkaa kananmunanvalkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kuohkeaksi

- Vispaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi

- Lisää valkuaisseos, tilkka limoncelloa, sitruunankuori joukkoon ja kääntele varovaisesti kermavaahdon joukkoon.

- Laita 235 ml vettä ja 235 ml limoncelloa kuppiin, lisää hieman sokeria, jos tahdot

- Dippaa Savoiardi-keksin molemmat päät kevyesti limoncello-seoksessa. Keksin ulkokuoren pitäisi olla märkä sisuksen jäädessä suunnilleen kuivaksi.

- Asettele kostutetut keksit tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle.

- Levitä puolet kermaseoksesta keksien päälle. Peitä keksit kokonaan.

- Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä ja peitä lopulla kermalla.

- Ripottele päälle sitruunankuorta ja valkosuklaarouhetta.

- Toisin kuin perinteiset tiramisut, tämän voi laittaa tarjolle välittömästi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!