Villit kyljykset
Julkaistu
Mainio tapa valmistaa vanhat kunnon kyljykset hieman villimmällä ja jännittävämmällä tavalla. Salaisuus piilee timjamissa ja katajanmarjoissa, klassisissa riistamausteissa, jotka sopivat mainiosti myös porsaanlihalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- ruusukaalia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vaaleaa lientä
- 2 dl kermaa
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
- 1 maustemitta timjamia
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
- 2 rkl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset, paista niitä 3-4 minuuttia molemmin puolin.
2. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää liemi ja kerma.
3. Keitä 5 minuuttia. Lisää katajanmarjat ja timjami, keitä vielä 5 minuuttia.
4. Lisää viimeiseksi hyytelö ja ranskankerma, kuumenna ja tarjoile kyljysten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku