Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Villit kyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mainio tapa valmistaa vanhat kunnon kyljykset hieman villimmällä ja jännittävämmällä tavalla. Salaisuus piilee timjamissa ja katajanmarjoissa, klassisissa riistamausteissa, jotka sopivat mainiosti myös porsaanlihalle.

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • ruusukaalia
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vaaleaa lientä
  • 2 dl kermaa
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 rkl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset, paista niitä 3-4 minuuttia molemmin puolin.

2. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää liemi ja kerma.

3. Keitä 5 minuuttia. Lisää katajanmarjat ja timjami, keitä vielä 5 minuuttia.

4. Lisää viimeiseksi hyytelö ja ranskankerma, kuumenna ja tarjoile kyljysten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset