Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vittorion jauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polpette di Vittorio vie kielen mennessään!

4 hengelle

  • 915 g jauhelihaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
  • merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuri
  • 2,3 dl vastaraastettua parmesaania
  • 2,3 dl hienoja korppujauhoja
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 175 ml maitoa
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • suuria sitruunanlehtiä, 2 per pihvi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Laita jauheliha, persilja, suola, pippuri, parmesaani, korppujauhot, muskottipähkinä, maito ja öljy kulhoon.

    - Sekoita ainekset hyvin keskenään.

    - Tee taikinasta lihapullia, paina ne sitten litteäksi.

    - Laita kukin pihvi kahden sitruunanlehden väliin.

    - Paista grillillä muutama minuutti per puoli. Kypsyessään sitruunanlehdet irrottavat öljyjä, jotka antavat pihveille sitruunaisen maun.

    - Käännä pihvit pihdeillä, jotta sitruunanlehdet pysyvät lihan päällä.

    - Laita pihvit tarjolle sitruunanlehtien kera. Lehdet kaunistavat lautasen, mutta niitä ei ole tarkoitus syödä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapihvit