Vittorion jauhelihapihvit
Polpette di Vittorio vie kielen mennessään!
4 hengelle
- 915 g jauhelihaa
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, silputtuna
- merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuri
- 2,3 dl vastaraastettua parmesaania
- 2,3 dl hienoja korppujauhoja
- 1 tl muskottipähkinää
- 175 ml maitoa
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- suuria sitruunanlehtiä, 2 per pihvi
Tee näin
Valmistusohje
- Laita jauheliha, persilja, suola, pippuri, parmesaani, korppujauhot, muskottipähkinä, maito ja öljy kulhoon.
- Sekoita ainekset hyvin keskenään.
- Tee taikinasta lihapullia, paina ne sitten litteäksi.
- Laita kukin pihvi kahden sitruunanlehden väliin.
- Paista grillillä muutama minuutti per puoli. Kypsyessään sitruunanlehdet irrottavat öljyjä, jotka antavat pihveille sitruunaisen maun.
- Käännä pihvit pihdeillä, jotta sitruunanlehdet pysyvät lihan päällä.
- Laita pihvit tarjolle sitruunanlehtien kera. Lehdet kaunistavat lautasen, mutta niitä ei ole tarkoitus syödä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku