Vohvelisydämet poronpaistiseoksella ja mädillä
Vaihteluna toasteille on hauskaa tarjoilla vohvelisydämiä, etenkin ystävänpäivänä. Tarjoile rakkaallesi viehättävä alkuruoka ennen päivällistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Vohvelit
- 100 g voita
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 10 g hiivaa
- 50 g voita
Täyte
- 150 g savustettua poronpaistia
- 50 g mätiä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
Koristeluun
- sekasalaattia
- paprikaa
- tilliä
Valmistusohje
1. Vohvelit: Kuumenna maito 37-asteiseksi. Sekoita hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sulata 50 g voita ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisula taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Penslaa rauta voilla ja paista vohveli, tarvitset n. ¾ dl taikinaa yhteen. Muiden vohveleiden paistoon et tarvitse rasvaa.
2. Poronpaistiseos: Vatkaa kerma, lisää piparjuuri. Suikaloi poronpaisti ja lisää kermaan. Lisää 40 g mätiä, säästä loput koristeluun.
3. Huuhdo salaatit, kuutioi hieman paprikaa, leikkaa vohvelit sydämiksi. Täytä sydämet poroseoksella. Koristele mädillä, salaatilla, tillillä ja paprikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa