Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voileipäkakku maksapasteijalla ja savulihalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kutsuilla voileipäkakku on täydellistä tarjoiltavaa. Valmista kakku mieluiten päivää ennen syömistä, mutta koristele se vasta juuri ennen tarjoilua.

Kahdelletoista

  • 1 Maalahden limppu
  • 200 g levitettävää maksapasteijaa

Kiinnitysmassa ja koristelu

  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • rucolanlehtiä
  • 300 g savustettua hampurilaislihaa

Tarvitset myös

  • pursotinpussin

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma, lisää piparjuuri ja pippuri. Viipaloi leipä, laita pohjaksi siivuja tarjoiluvadille. Levitä päälle kerros maksapasteijaa.

2. Levitä seuraavalla leipäkerrokselle kermamassaa, ja lado leivät alimman kerroksen päälle – kakku pysyy paremmin koossa, jos laitat viipaleet toiseen suuntaan kuin alimman kerroksen. Laita päälle vielä leipäkerros, levitä päälle pasteijaa. Näin pitkälle voit valmistella tortun. Säilytä muovikelmussa jääkaapissa.

3. Pursota loput kermamassasta kakun sivuille. Koristele rucolalla ja hampurilaislihalla.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku