Voileipäkakku maksapasteijalla ja savulihalla
Kutsuilla voileipäkakku on täydellistä tarjoiltavaa. Valmista kakku mieluiten päivää ennen syömistä, mutta koristele se vasta juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelletoista
- 1 Maalahden limppu
- 200 g levitettävää maksapasteijaa
Kiinnitysmassa ja koristelu
- 5 dl kuohukermaa
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- ½ tl jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- rucolanlehtiä
- 300 g savustettua hampurilaislihaa
Tarvitset myös
- pursotinpussin
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma, lisää piparjuuri ja pippuri. Viipaloi leipä, laita pohjaksi siivuja tarjoiluvadille. Levitä päälle kerros maksapasteijaa.
2. Levitä seuraavalla leipäkerrokselle kermamassaa, ja lado leivät alimman kerroksen päälle – kakku pysyy paremmin koossa, jos laitat viipaleet toiseen suuntaan kuin alimman kerroksen. Laita päälle vielä leipäkerros, levitä päälle pasteijaa. Näin pitkälle voit valmistella tortun. Säilytä muovikelmussa jääkaapissa.
3. Pursota loput kermamassasta kakun sivuille. Koristele rucolalla ja hampurilaislihalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"