Voitaikinalehikäinen ja suklaakreemi
Herkutteluun tai jälkiruuaksi. Kokeile Antti Vahteran suussa sulavaa reseptiä.
Ainekset
- 200 g voitaikinaa
- 2 rkl raesokeria
- 2 tl kanelijauhetta
- 1 kanamuna voiteluun
Suklaakreemi
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl hunajaa
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 2 dl punaherukoita
Valmistusohje
Kaaviloi voitaikinalevy sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä noin 3 cm x 15 cm levyjä. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle, voitele pinta kanamunalla. Ripottele päälle kanelijauhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa voitaikinalehikäiset kypsiksi. Nosta lehikäiset jäähtymään ritilän päälle, jotta ne pysyvät rapeina
Sekoita kerma ja hunaja pyöreäpohjaisessa teräskulhossa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja 1 dl punaherukoita. Sekoita pallovispilällä samettisen kuohkeaksi.
Halkaise voitaikinalehikäiset sivusta puoliksi. Pursota tai lusikoi suklaakreemiä pohjan päälle lautaselle. Lisää päälle herukoita ja kansi. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa