Voitaikinalehikäinen ja suklaakreemi

Herkutteluun tai jälkiruuaksi. Kokeile Antti Vahteran suussa sulavaa reseptiä.

Ainekset

  • 200 g voitaikinaa
  • 2 rkl raesokeria
  • 2 tl kanelijauhetta
  • 1 kanamuna voiteluun

Suklaakreemi

  • 1,5 dl kermaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 dl punaherukoita

Valmistusohje

Kaaviloi voitaikinalevy sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä noin 3 cm x 15 cm levyjä. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle, voitele pinta kanamunalla. Ripottele päälle kanelijauhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa voitaikinalehikäiset kypsiksi. Nosta lehikäiset jäähtymään ritilän päälle, jotta ne pysyvät rapeina

Sekoita kerma ja hunaja pyöreäpohjaisessa teräskulhossa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja 1 dl punaherukoita. Sekoita pallovispilällä samettisen kuohkeaksi.

Halkaise voitaikinalehikäiset sivusta puoliksi. Pursota tai lusikoi suklaakreemiä pohjan päälle lautaselle. Lisää päälle herukoita ja kansi. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat