Vuohenjuusto-päärynägratiini

Monien makujen alkuruoka. Chèvre eli vuohenjuusto on maultaan hieman karvas, mutta asettuu hienoksi yhdistelmäksi makean päärynän ja happaman rucolan kanssa. Chili antaa vielä miellyttävää hehkua.

Neljälle

  • 4 viipaletta chèvre-juustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 kypsää, kiinteää päärynää
  • 2 punaista chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl limettimehua
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Poista päärynöistä siemenet ja viipaloi hedelmät ja puolita vielä viipaleet. Hienonna yksi chili. Paista päärynäpalat ja chilisilppu öljyssä. Päärynän pitää pehmetä hieman, mutta siinä pitää olla vielä puruvastusta.

2. Leikkaa toinen chili neljäksi palaksi. Pohjusta neljä voideltua annosvuokaa hienonnetulla rucolalla. Jaa vuokiin päärynä-chili ja aseta chèvre-viipale jokaisen annoksen päälle, työnnä viipaleen keskelle chilipala. Gratinoi 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa. Juuston pitää hieman sulaa ja alkaa saa kullanruskeaa väriä.

3. Annoksien ollessa uunissa sekoita kastike hunajasta, limettimehusta suolaripusta ja oliiviöljystä. Norota kastikkeesta ympyröitä uunista otettujen annosten pinnalle. Kääräise lautasliina jokaisen annosvuoan ympärille, niin etteivät ruokailijat polta näppejään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.