Wokatut hedelmät ja pähkinämurot
Sydänystävällinen jälkiruoka, joka ilahduttaa maullaan siinä missä kermainen, voinen ja sokerinen kaloripommikin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 pieni purkki ananasta omassa liemessään
- 1 punainen omena
- 1 vihreä päärynä
- 4 aprikoosia (tai sharonia)
- 8 kumqvattia
- 12 tummaa viinirypälettä
- 2 rkl tuoretta inkiväärisilppua
- 1 ½ rkl rypsiöljyä
- 3 rkl fariinisokeria
Pähkinämurot
- ½ dl hasselpähkinöitä
- ½ dl kauraryynejä
- 2 rkl vehnänalkioita
Valmistusohje
1. Pähkinämurot: Rouhi hasselpähkinät karkeasti. Paahda niitä kuivalla paistinpannulla. Lisää kauraryynit ja vehnänalkiot muutaman minuutin kuluttua. Paahda kaikki kullanruskeiksi.
2. Kuori ja hakkaa inkivääri silpuksi. Leikkaa ananas palasiksi ja säästä mehu. Huuhtele omena ja päärynä. Jätä niihin kuoret ja paloittele hedelmät. Leikkaa aprikoosit (tai sharon-hedelmät) palasiksi ja viipaloi kumqvatit. Puolita rypäleet ja poista siemenet.
3. Kuumenna öljy wokkipannussa. Laita öljyn joukkoon inkiväärihake ja puolet fariinisokerista. Sekoita mukaan omena- ja päärynäpalat. Wokkaa sekoittaen vajaa minuutti. Lisää aprikoosit ja kumqvatit sekä loppu fariinisokeri. Anna hedelmien kuumeta kunnolla. Voit halutessasi lirauttaa vähän ananasmehua joukkoon. Sekoita mukaan viimeiseksi viinirypäleet. Sirottele päälle pähkinämuroja ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät