Mangochutney
Mangochutneyn voit valmistaa myös itse. Raasta mangosta ja tuoreesta kookospähkinästä syntyy paras lopputulos, joka sopii liha- tai vihannes- ja linssiruokien lisukkeeksi, mutta maistuu myös pyttipannun kanssa! Mangochutney säilyy useita viikkoja jääkaapissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g raakaa, kovaa, vihreää mangoa
- 1 dl tuoretta kookosta raasteena
- 1 punainen chilipalko
- 1 tl sinapinsiemeniä (mieluiten mustia)
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl ruokaöljyä
- 4 rkl laakerinlehtiä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa mango mahdollisimman pieniksi paloiksi, kuorta ei välttämättä tarvitse poistaa. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili. Jauha chili, kookos ja puolet sinapinsiemenistä tasaiseksi tahnaksi huhmareessa. Kaada maustetahna ja jogurtti mangopalojen päälle ja sekoita hyvin.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Pudota kattilaan sinapinsiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn laakerinlehdet ja loput sinapinsiemenet. Kuullota siemeniä, kunnes ne eivät enää räisky pannulla ja tirinä lakkaa. Kaada mausteet mangoseoksen joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
3. Kaada lämmin mango chutney kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin. Anna jäähtyä ja nosta viileään. Säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"