Yksinkertaista parsakaalia
Kun ostat parsakaalia, etsi tummanvihreitä kimppuja. Jos parsakaali alkaa kellastua, älä osta sitä. Parsakaalia voi ostaa myös pakasteena, jolloin kimput on jo eroteltu toisistaan ja sinun tarvitsee kaataa ne vain suoraan keitinveteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 250 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 l vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Huuhdo parsakaali. Poimi pois lehdet, jos niitä on, ja leikkaa varresta n. 2 cm. Viipaloi varsi ja leikkaa isot kimput pienemmiksi, pienet kimput voit jättää kokonaisiksi.
2. Laita palat kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä kannen alla keskilämmöllä. Kokeile terävällä veitsellä, milloin ne ovat kypsiä. Älä keitä niitä täysin pehmeiksi. Kimppujen tulee olla vielä loistavan vihreitä.
3. Siivilöi parsakaalit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ne maistuvat hyviltä sellaisenaan, mutta voinokare tuo esiin lisää makua. Parsakaalin lämpö saa voin sulamaan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku