Liharulla

Tämä Liharulla-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 27.11.2008.

Ainekset

  • 400 g porsaan ulkofileetä
  • 1-2 paprikaa
  • ½ purjo
  • 200 g erbette salaattiyrttiä, basilikaa tai pinaattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Kokonaista muskottipähkinää
  • Pancetta kinkkua tai pekonia
  • Suolaa, valkopippuria

Lisukkeeksi

  • Pieniä helmisipuleita
  • Tilkka lihalientä
  • Sokeria

Valmistusohje

1. Avaa porsaan filee leveyssuunnassa levyksi, ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

2. Paahda paprika pituussuuntaan leikattuina lohkoina uunissa grillivastuksilla noin 15 – 18 minuuttia ja laita sen jälkeen kannelliseen astiaan hetkeksi niin että kuori höyrystyy ja irtoaa sitten helposti.

3. Kuullota oliiviöljyssä hienonnettu purjo ja erbette (tai pinaatti ja basilika).

4. Asettele paprikaviipaleet ja purjo-yrttitäyte fileen päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi kuten kääretorttu, kiedo rullan ympärille pancetta-kinkkuviipaleet ja sido tiukasti narulla kiinni. Ota väri pintaan paistinpannulla ja paista kypsäksi uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Anna vetäytyä hetki liinan alla ja leikkaa sitten tarjoiluvadille.

5. Hauduta kuoritut pikkusipulit tilkassa vettä tai lihalientä ja mausta kevyesti sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistin lisäkkeenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.