Opiskele vähän ruokakauppojen yrttihyllystöjä, joista nykyään saa ruukuissa vaikka mitä: kirveliä, kynteliä, basilikaa, timjamia, rosmariinia, oreganoa, salviaa... Tarjoile yrttibroileri mielellään kuminansiemenillä ripoteltujen uuniperunanpuolikkaiden kanssa.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • ½ sitruuna
  • 1 dl tuoretta yrttisilppua
  • suolaa ja pippuria
  • 50 g voita
  • 1 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee viillot molemmin puolin broilerin selkärankaa ja poista se. Taivuta auki ja litistä broileri.

2. Sekoita silputtuja erilaisia yrttejä ja työnnä silppua broilerin nahan alle. Hiero sitruunaa linnun molemmin puolin ja suolaa ja pippuroi. Aseta lintu uunivuokaan.

3. Sulata voi ja sekoita soija siihen. Penslaa seoksella broileri. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes lihaneste on kirkasta ja läpinäkyvää.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri