Sitruunalla täytetty broileri
Kokonainen broileri on helppo valmistaa, etenkin uunissa. Voit tässä käyttää kuivattujen yrttien sijaan myös tuoreitaaineksia, tuplaa silloin määrät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri, noin 1,2 kg
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- 2 tl kuivattua kirveliä
- 2 tl kuivattua minttua
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 75 g voita
- soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta broileri sisä- ja ulkopuolelta suolalla ja pippurilla.
2. Pese sitruuna huolellisesti. Pistele siihen ympäriinsä reikiä ja peitä sitruuna kauttaaltaan voilla. Sekoita murennetut yrtit keskenään ja kierittele sitruuna niissä. Työnnä sitruuna broilerin sisään ja nosta lintu uunivuokaan.
3. Sulata loppu voi soijan kanssa ja penslaa broileri sillä. Sirottele pinnalle loput mausteyrtit. Paista uunissa 10 minuuttia, alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsä ja lihaneste läpinäkyvää. Poista sitruuna ja paloittele broileri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"