Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttimaustettua kirjolohta ja sieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreen kalan maku on parhaimmillaan, kun kala valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä ohjeessa fileet käännellään vain kevyesti vehnäjauhoissa, sillä liian paksu paneeraus imee turhaan rasvaa. Raikasta makua korostavat tuoreet yrtit. Lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat ja tilkka ruskistettua voita.

4 annosta

  • 4 kirjolohifileetä, á 250 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja paneroimiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl voita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 rkl tilliä
  • 1 kg uusia perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna yrtit.

2. Kääntele kirjolohifileet vehnäjauhoissa. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista voita ja paista fileitä 6-7 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista herkkusieniviipaleet lopussa voissa ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Asettele kalafileet ja herkkusienet tarjolle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee