Yrttimaustettua kirjolohta ja sieniä
Tuoreen kalan maku on parhaimmillaan, kun kala valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä ohjeessa fileet käännellään vain kevyesti vehnäjauhoissa, sillä liian paksu paneeraus imee turhaan rasvaa. Raikasta makua korostavat tuoreet yrtit. Lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat ja tilkka ruskistettua voita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 kirjolohifileetä, á 250 g
- 2 rkl vehnäjauhoja paneroimiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 4 rkl voita
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl ruohosipulia
- 2 rkl persiljaa
- 2 rkl tilliä
- 1 kg uusia perunoita
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna yrtit.
2. Kääntele kirjolohifileet vehnäjauhoissa. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista voita ja paista fileitä 6-7 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista herkkusieniviipaleet lopussa voissa ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Asettele kalafileet ja herkkusienet tarjolle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku