Yrttitarhurin silakat

Valmista tänään, nauti jo huomenna!

Ainekset

  • 400 g silakkafileitä
  • 2 tl suolaa
  • tilliä, ruohosipulia, kirveliä

Yrttiliemi

  • 1 dl Rajamäen Mausteista Etikkaa
  • 1 dl öljyä
  • pala purjoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl rouhittua viherpippuria

Valmistusohje

Sekoita yrttiliemeen etikka, öljy, pala purjoa renkaina, hienonnettu punasipuli sekä rouhittu viherpippuri.

Vedä silakkafileet nahattomiksi. Asettele fileitä laakeaan astiaan ja ripottele kalojen pinnalle suolaa sekä runsaasti hienonnettuja yrttejä. Levitä fileille myös kerros yrttilientä. Jatka näin kunnes kaikki aineet on käytetty.

Silakkaherkkua voi maistella jo seuraavana päivänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.