Kallur ja Jones haluavat pestä kasvonsa Zürichin pika-aidoissa

Zürichin illassa juostaan perjantaina mielenkiintoinen naisten 100 metrin aitakilpailu. Mukana Kultaisen liigan osakilpailussa olympiavoittaja Dawn Harperin lisäksi ovat Pekingissä katkerasti epäonnistuneet Ruotsin Susanna Kallur ja Yhdysvaltain Lolo Jones.

Kallurin olympialaiset päättyivät kompurointiin välieräjuoksun ensimmäisellä aidalla. Epäonnistuminen on ruotsalaisen mukaan jätetty taakse.

- Kaatumiseni jälkeisenä yönä sain parhaat unet koko Aasiaan matkani aikana. Nukuin kuin tukki. Herättyäni kaikki oli unohdettu ja oli aika jatkaa eteenpäin, Kallur kertoo Aftonbladet-lehden verkkosivuilla. Aiturin loppukauden suurin tavoite on voittaa Stuttgartin GP-finaali. Zürichin kisa on tärkeä välietappi.

Kallurin keskeyttämisen jälkeen tie olympiakultaan oli auki Jonesille. Amerikkalaisen tekniikka kuitenkin petti finaalin viimeisellä aidalla, ja ylivoimaiselle voittajasuosikille jäi lopulta käteen seitsemäs sija.

- Se ei ollut ainoa kiusallinen törmäys aitaan urallani. Yhdeksänteen aitaan törmääminen olympiafinaalissa ei rikkonut luita, mutta mursi sydämeni. Totta kai olin pettynyt, ja olen yhä, Jones harmittelee Zürichin kilpailun kotisivuilla.

Yhdysvaltalainen ei lähde nöyristelemään Zürichin aitasuoralle kilpailuun, jossa olympiavoittaja Harperin ohella nähdään myös hopeamitalisti Australian Sally McLellan ja pronssille kiristänyt Kanadan Priscilla Lopes-Schliep.

- Opin paljon Pekingissä, mutta olen juossut tällä kaudella kolme omaa ennätystä ja olen yhä nopein aituri tänä vuonna, Jones muistutti.

Zürichin kisaan keskittyvää Kalluria ei nähdä viikonloppuna käytävässä Ruotsi-ottelussa.

Naisten 100 metrin aidat juostaan kello 22.30 Suomen aikaa.

Zürichin Kultainen liiga suorana MTV3 MAX:lla perjantaina kello 20.50-23.00 ja jälkilähetyksenä MTV3:lla 22.36-00.35.

Miesten keihäskisa Netti-tv:ssä kello 20.40 alkaen.

Zürichin Kultainen liiga, naisten 100 metrin aidat:

 Sarah Claxton            GBR 
 Delloreen Ennis-London   JAM
 Brigitte Foster          JAM
 Dawn Harper              USA
 Lolo Jones               USA
 Susanna Kallur           SWE
 Priscilla Lopes-Schliep  CAN
 Sally McLellan           AUS
 Josephine Onyia          ESP

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat