Mertaranta: Tänään on päällikön päivä

MTV Sportin selostajalla Antero Mertarannalla on kovat odotukset erityisesti Olli Jokisen suhteen, kun Leijonat kohtaa Kanadan MM-puolivälierässä.

Leijonien alkulohko oli täynnä vastoinkäymisiä. Jatkopaikka tuli lopulta Sveitsin avustuksella, kun joukkue kukisti alkulohkon viimeisessä ottelussa Latvian. Mertarannan mielestä altavastaajan asema sopii Suomelle hienosti.

– Kun mietitään Suomen turnausta, niin tässä on ollut poikkeuksellisen paljon vaikeuksia ja säätämistä. Tänään on se päivä, kun kaikki voi muuttua. Näen sen ilman muuta vahvuutena, että Suomi oli jo kuilun partaalla, mutta selvisi lopulta jatkoon.

Mertaranta oli tyytyväinen erityisesti Pekka Rinteen, Petri Kontiolan sekä Jori Lehterän pelaamiseen alkulohkossa. Tänään myös muiden pelaajien on nostettava tasoaan, mikäli Leijonat mielii taistella mitaleista.

– Nyt on sitten se hetki, kun pitää pelata. Meidän profiilipelaajien pitää nyt nousta muutama pykälä ylöspäin, että saataisiin tasoon laajuutta ja leveyttä lisää.

– Rinne on ollut loistava. Sen jälkeen tulee Kontiola-Lehterä-kaksikko, mutta heidän jälkeen tulee jonkinlainen aukko. Nyt sitä aukkoa pitäisi pystyä täyttämään aika pikaisesti, Mertaranta sanoo.

Tasonnostajista Mertarannalle tulee mieleen erityisesti yksi nimi. Olli Jokinen saalisti alkulohkossa tehot 2+3, mutta häneltä on lupaa odottaa vastuun kantamista tosipelien koittaessa.

– Jos mietitään Jokisen Ollin uraa Pohjois-Amerikassa ja illan vastustajaa, niin eiköhän tänään ole Päällikön päivä. Nyt tulee vastaan omalta maanperältä olevia pelaajia, niin jotenkin minulla on sellainen kutina, että tänään on se päivä, kun alkaa tapahtua.

Alkusarjan peli ei riitä

Kanada ei ole pelannut MM-kisojen mitalipeleissä viiteen vuoteen. Suomelle vaahteranlehdet on kuitenkin ollut vaikea vastustaja, erityisesti ratkaisupeleissä. Mertarannan mukaan avaimet voittoon on varsin yksinkertaiset.

– Sillä pelillä, mitä Suomi alkulohkossa pelasi, ei Kanadaa voiteta tänään. Meillä on ollut vaikeuksia omassa puolustuspelissä ja se on ollut meidän akilleen kantapää. Jos puolustuspeli tiivistyy, pakka pysyy kasassa ja onnistutaan viimeistelemään, niin siinä olisi hyvä paketti kasassa, Mertaranta kertoo.

Puolivälieräottelu Kanada-Suomi tänään kello 20.00. Suora lähetys MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla. MTV Sportin ennakkostudio kello 19.10. MTV Sport seuraa ottelua netissä hetki hetkeltä.

Lue myös:

    Uusimmat