Onko ampumahiihdon MM-mitalistin ura sittenkään ohi? Valmentaja lataa kovaa tekstiä

Ampumahiihtäjä Nikita Porshnevin valmentaja Sergei Belozerov on äimistynyt suojattinsa ilmoitettua lopettavansa uransa. Hän aikoo ottaa tästä Porshnevin vielä puheilleen.

MM-pronssin Venäjän viestijoukkueessa Östersundissa 2019 saavuttanut Porshnev kertoi Match TV:lle päättävänsä uransa. 26-vuotias venäläinen perusteli ratkaisuaan perhesyillä: hän haluaa olla kotona läsnä saatuaan heinäkuussa 2022 vaimonsa kanssa tyttären.

Porshnevin valmentaja Sergei Belozerov uskoo kuitenkin Porshnevin tehneen päätöksensä tunteiden vallassa tuoreiden vaikeuksien jäljiltä. Porshnev kilpaili vielä perjantaina, jolloin hän sijoittui 106:nneksi Hanty-Mansijskissa käydyssä Venäjän cupin pikakilpailussa.

– En tiennyt, että hän lopettaa uransa. Uskon tämän olevan spontaani, tunteisiin perustuva päätös, Belozerov sanoi Match TV:lle.

Belozerov aikoo puhua vielä jatkosta suojattinsa kanssa. Hänen mukaansa Porshnev oli viikon verran sairaana infektiotaudin kourissa ja häntä kehotettiin olemaan urheilematta. Porshnev osallistui kuitenkin harjoituksiin ja sanoi olevansa valmis tositoimiin.

– No, tässä on tulos. On selvää, etten pystynyt saavuttamaan maksimiani, joten lopetan ja niin edelleen, Belozerov sadatteli yrittäen mukailla suojattinsa mahdollisia ajatuksia.

Belozerovin mukaan Porshneville on annettava aikaa toipua kuntoon.

– En osaa sanoa, kuinka kauan tauko kestää. Annetaan hänen toipua, varsinkin psykologisesti.

Aika näyttää, tuleeko Porshnev vielä toisiin ajatuksiin ja jatkuuko hänen uransa sittenkin.

Lue myös:

    Uusimmat