Ahvenfileitä ja kantarelleja
Ahvenen hienostunut maku tulee paljolti sen nahasta. Siksi on tärkeää, että ahven suomustetaan enne fileoimista, muttei nyljetä. Kantarellit eli keltavahverot ovat ahvenen klassinen lisuke - vastakalastettu ahven ja tuoreet kantarellit ovat kesän suuria makunautintoja. Voit pyytää, että ahven suomustetaan jo kaupan kalatiskillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 kpl 400-500 g ahventa
- 200 g kantarelleja
- 1 sipuli
- 1 nippu persiljaa
- 40 g voita
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suomusta ahvenet. Tämä voi olla vaikeaa ensikertalaiselle. Se onnistuu helpoimmin seuraavasti: pujota puutikku kalan suuhun, pidä tikusta kiinni ja vedä suomustin tai kuorimaveitsi itseäsi kohden. Jos suomustat sisällä, pidä kalaa tiskialtaassa tai vadissa veden alla, jotteivät suomut roisku ympäriinsä.
2. Fileoi kala, puhdista sienet, kuori ja hienonna sipuli. Silppua persilja. Paista sienet ja sipuli voissa keskilämmössä.
3. Jauhota, mausta ja paista ahvenfileet voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"