Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ahvenfileitä ja kantarelleja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ahvenen hienostunut maku tulee paljolti sen nahasta. Siksi on tärkeää, että ahven suomustetaan enne fileoimista, muttei nyljetä. Kantarellit eli keltavahverot ovat ahvenen klassinen lisuke - vastakalastettu ahven ja tuoreet kantarellit ovat kesän suuria makunautintoja. Voit pyytää, että ahven suomustetaan jo kaupan kalatiskillä.

4 annosta

  • 4 kpl 400-500 g ahventa
  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 40 g voita
  • vehnäjauhoja leivittämiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suomusta ahvenet. Tämä voi olla vaikeaa ensikertalaiselle. Se onnistuu helpoimmin seuraavasti: pujota puutikku kalan suuhun, pidä tikusta kiinni ja vedä suomustin tai kuorimaveitsi itseäsi kohden. Jos suomustat sisällä, pidä kalaa tiskialtaassa tai vadissa veden alla, jotteivät suomut roisku ympäriinsä.

2. Fileoi kala, puhdista sienet, kuori ja hienonna sipuli. Silppua persilja. Paista sienet ja sipuli voissa keskilämmössä.

3. Jauhota, mausta ja paista ahvenfileet voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee