Foliossa halstrattua ahventa
Kalan valmistaminen foliossa on nerokasta! Kypsennystapa toimii sekä grillillä, kuten tässä reseptissä, tai uunipannussa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nokare voita ja hyppysellinen mausteita on ainoa, mitä tarvitset oikein juhlavaan päivälliseen, kun löydät todella tuoreita ahvenia.
Kahdelle
- 2 ahventa
- suolaa
Täyte
- 50 g voita
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta kalat, suolaa ne sisältä.
2. Työstä täyte yhteen ja levitä täyte kalojen sisään. Kääri kalat foliopaketteihin.
3. Laita paketit suoraan hiillokselle ja paista n. 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes kalat ovat läpikypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"