Grillattua ananasta, kinuskia ja jäätelöä
Makujen aamu -ohjelmassa muistutettiin, että grilli on oiva väline myös jälkiruokien valmistamiseen. Grillattu ananas maistuu sellaisenaankin, mutta todellisen herkun hedelmästä teet tarjoamalla sen kanssa jäätelöä ja helppotekoista kinuskikastiketta.
4 annosta
- 1 ananas
- 1 tlk sokeroitua kondensoitua maitoa
- 0,5 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Leikkaa ananas lohkoiksi ja poista kova keskiosa. Grillaa ananaslohkoihin kullan ruskea pintaväri. Lusikoi sokeroitu kondensoitumaito pieneen kattilaan ja pidä kattilaa grillissä niin, että kastike notkistuu. Nosta ananakset lautasille, valuta päälle kinuskia ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa