Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mascarponella täytetty ananasravioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokkaile mascarponejuustolla täytettyjä ananasravioleja

Ainekset

  • 1 tuore ananas
  • 1/2 prk ( 125 g) mascarpone juustoa
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tähtianis lientä

Tähtianis sokeriliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 tähtianista

Valmistusohje

Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret hyvin pois. Leikkaa se ohuen ohuiksi siivuiksi viipalekoneen kanssa tai terävällä veitsellä.

Nosta kaikki siivut laakeaan astiaan, kaada makuliemi päälle ja painele tuorekelmu päälle, jottei pinta kuivu. Anna marinoitua liemessä vähintään tunnin ajan tai pidempää.

Valmista sillä aikaa mascarponevaahto.

Sekoita kulhossa mascarpone, kerma ja sokerit keskenään niin, että saat seoksesta notkeaa.

Kokoa seuraavaksi raviolit. Nosta jokaiselle lautaselle 5 maustunutta ananassiivua, laita ruokalusikallinen täytettä keskelle ja peitä täyte vielä kahdella ananassiivulla. Koristele esim. mintunlehdellä ja tomusokerilla.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Nosta kuuma sokeriliemi sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Käytä ananaksen marinointiin.

Tuoreimmat aiheesta

Ananas