Mascarponella täytetty ananasravioli
Kokkaile mascarponejuustolla täytettyjä ananasravioleja
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 tuore ananas
- 1/2 prk ( 125 g) mascarpone juustoa
- 1/2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tähtianis lientä
Tähtianis sokeriliemi
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3 tähtianista
Valmistusohje
Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret hyvin pois. Leikkaa se ohuen ohuiksi siivuiksi viipalekoneen kanssa tai terävällä veitsellä.
Nosta kaikki siivut laakeaan astiaan, kaada makuliemi päälle ja painele tuorekelmu päälle, jottei pinta kuivu. Anna marinoitua liemessä vähintään tunnin ajan tai pidempää.
Valmista sillä aikaa mascarponevaahto.
Sekoita kulhossa mascarpone, kerma ja sokerit keskenään niin, että saat seoksesta notkeaa.
Kokoa seuraavaksi raviolit. Nosta jokaiselle lautaselle 5 maustunutta ananassiivua, laita ruokalusikallinen täytettä keskelle ja peitä täyte vielä kahdella ananassiivulla. Koristele esim. mintunlehdellä ja tomusokerilla.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Nosta kuuma sokeriliemi sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Käytä ananaksen marinointiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku