Aprikoosipommi
Tämä vaatii hieman näpertelyä etukäteen, mutta toisaalta tarjoillessa sinun ei tarvitse työskennellä. Vuoraa vuoka mielellään muovikelmulla jolloin se on helppo kumota.
Kuudelle
- 1 l vanhanajan vaniljajäätelöä
- ½ vaniljatanko, halkaistu
- 2 prk aprikoosinpuolikkaita, à 400 g
- 2-3 rkl sitruslikööriä
Valmistusohje
1. Kaada toisesta hedelmäpurkista liemi.
2. Soseuta hedelmät, jäätelö, likööri ja vaniljansiemenet tehosekoittimessa. Kaada vedellä huuhdeltuun vuokaan ja laita pakastimeen.
3. Ota muutama persikanpuolikas toisesta purkista koristeluun, soseuta loput pyreeksi. Lisää hieman lientä jotta saat sopivan koostumuksen.
4. Kumoa jäätelö vadille, koristele aprikooseilla ja kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku