Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ankanrintaa viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella hienostunut uuden vuoden juhlaruoka! Voit myös valmistaa pelkän kastikkeen ja tarjota sen paistetun tai grillatun broilerinfileen kera. Muista kypsentää broileri kunnolla.

4 annosta

  • 2 ankan rintafileetä
  • suolaa, pippuria
  • voita
  • 1 dl vasikanlientä
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 16 Muscat-rypälettä
  • ½ dl makeaa viiniä, esim. Muscat-viiniä

Tarjoiluun

  • salaattisipulia
  • riisiä tai perunoita

Valmistusohje

1. Mausta ankanrintafileet suolalla ja pippurilla ja paista miedolla lämmöllä voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes liha on sisältä hieman punertavaa. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta. Kääri fileet hetkeksi alumiinifolioon vetäytymään.

2. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kaada rasva pois pannulta ja lisää pannulle vasikanliemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja viinirypäleet ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane salaattisipuli hetkeksi kiehuvaan veteen ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Leikkaa ankanrintafileet viistoon ohuiksi viipaleiksi ja kaada kastike ympärille. Tarjoa sipulin ja riisin tai paistinperunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa