Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileria ja herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit ostaa joko kokonaisen broilerin ja pieniä sen osiin tai ostaa esim. broilerinuijia tai reisipaloja.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 kanaliemikuutio
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • kajennepippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Maustaa broilerinpalat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa kauttaaltaan.

2. Viipaloi sienet. Laita ne ja sipulisilppu pataan ja paista voissa, kunnes sienet alkavat ruskistua. Lisää lihat. Murenna joukkoon liemikuutio ja kaada viini joukkoon, kiehauta. Anna poreilla hiljaa kannen alla 45 minuuttia.

3. Nosta lihat padasta ja keitä lientä kokoon 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta kajennella. Pane broilerinpalat takaisin pataan, kuumenna ja sirottele persiljasilppu päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri