Broileria ja herkkusieniä
Voit ostaa joko kokonaisen broilerin ja pieniä sen osiin tai ostaa esim. broilerinuijia tai reisipaloja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 1 sipuli silputtuna
- 1 kanaliemikuutio
- 200 g herkkusieniä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- kajennepippuria
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Maustaa broilerinpalat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa kauttaaltaan.
2. Viipaloi sienet. Laita ne ja sipulisilppu pataan ja paista voissa, kunnes sienet alkavat ruskistua. Lisää lihat. Murenna joukkoon liemikuutio ja kaada viini joukkoon, kiehauta. Anna poreilla hiljaa kannen alla 45 minuuttia.
3. Nosta lihat padasta ja keitä lientä kokoon 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta kajennella. Pane broilerinpalat takaisin pataan, kuumenna ja sirottele persiljasilppu päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta