Hedelmillä täytetty kalkkuna
Kokonainen kalkkuna päivällispöydässä näyttää juhlavalta ja tekee vaikutuksen vieraisiin. Uunissa voio paistaa samalla muutaman perunan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 minikalkkuna, n. 3 kg
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- paprikajauhetta
Täyte
- 4 omenaa, paloiteltuna
- 1 pss kivettömiä luumuja
Paistamiseen
- 1 pala juuriselleriä
- 1 porkkana
- 1 pieni keltasipuli
- 2 dl kanalientä
- 2-3 dl kermaa
- voita penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lintu sisältä ja ulkoa, täytä se paloitelluilla hedelmillä.
2. Kuutioi juuriselleri, porkkana ja sipuli. Aseta kalkkuna uunipannuun, penslaa se voisulalla ja asettele selleri, porkkana ja sipuli kalkkunan ympärille.
3. Lisää liemi ja paista uunissa 1 ½-2 tuntia, kunnes linnusta tihkuva neste on läpinäkyvää. Kääntele lintua puolen tunnin välein ja penslaa voisulalla. Siivilöi liemi, lisää siihen kermaa ja keitä kokoon kastikkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku