Kasvispilahvia ja marinoituja paprikoita
Paprikat marinoituvat erittäin mehukkaiksi, kun ne saavat maustua liemessä vuorokauden ajan. Valmiiksi marinoituneet paprikat tarjotaan mausteisen kasvispilahvin lisukkeena kookoshiutaleiden ja mustien papujen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 annosta täysjyväriisiä
- 7 dl kasvislientä
- ½ purjo
- 150 g sokeriherneitä
- 1 porkkana
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl cayennenpippuria
- ½ tl chilijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl rusinoita
- suolaa ja pippuria
- kookoshiutaleita
- 1 dl kylmiä, keitettyjä mustia papuja
Marinoidut paprikat
- 1½ punaista paprikaa
- 1½ keltaista paprikaa
- 1 chilipalko
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Marinoidut paprikat: Kuumenna uunin grilli 275 asteeseen. Halkaise paprikat pitkittäin. Pane ne grilliritilälle kuori ylöspäin ja grillaa noin viisi minuuttia, kunnes kuori on musta ja osittain irtonainen. Huuhtele paprikat kylmässä vedessä lävikössä ja irrota kuori. Paloittele paprikat. Puhdista ja viipaloi chilipalko. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, lisää paprikapalat ja chiliviipaleet ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Jätä paprikat marinoitumaan mielellään vuorokaudeksi.
2. Pilahvi: Puhdista ja viipaloi purjo, kuori ja kuutioi porkkana ja leikkaa sokeriherneet pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy, lisää kurkuma, cayennenpippuri ja chilijauhe ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Kuullota riisiä kaksi minuuttia. Lisää kasvikset ja jatka kuullottamista vielä kaksi minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita kasvispilahviin rusinat ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja mustat pavut. Tarjoa heti marinoitujen paprikoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku