Basilikagraavatut silakat
Graavaus vaatii hieman näpertelyä, mutta toisaalta tarjoillessa on vain vähän työtä. Näkkileipä ja maukas juusto maistuvat hyvältä silakoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1 satsiin
- 1 ½ kg silakkafileitä
- 1 l vettä
- 2 dl etikkaa
- 2 rkl suolaa
Basilikakastike
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 4 dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vedä silakoista nahat pois.
2. Sekoita liemi ja kaada se silakoille. Anna maustua kylmässä yön yli.
3. Kaada liemi pois ja taputtele silakat kuiviksi.
4. Basilikakastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
5. Sekoita kastike silakoiden kera ja anna maustua kylmässä vähintään 2 päivää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa