Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Basilikagraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavaus vaatii hieman näpertelyä, mutta toisaalta tarjoillessa on vain vähän työtä. Näkkileipä ja maukas juusto maistuvat hyvältä silakoiden kera.

1 satsiin

  • 1 ½ kg silakkafileitä
  • 1 l vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 2 rkl suolaa

Basilikakastike

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vedä silakoista nahat pois.

2. Sekoita liemi ja kaada se silakoille. Anna maustua kylmässä yön yli.

3. Kaada liemi pois ja taputtele silakat kuiviksi.

4. Basilikakastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.

5. Sekoita kastike silakoiden kera ja anna maustua kylmässä vähintään 2 päivää.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala