Basilikagraavatut silakat

Graavaus vaatii hieman näpertelyä, mutta toisaalta tarjoillessa on vain vähän työtä. Näkkileipä ja maukas juusto maistuvat hyvältä silakoiden kera.

1 satsiin

  • 1 ½ kg silakkafileitä
  • 1 l vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 2 rkl suolaa

Basilikakastike

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vedä silakoista nahat pois.

2. Sekoita liemi ja kaada se silakoille. Anna maustua kylmässä yön yli.

3. Kaada liemi pois ja taputtele silakat kuiviksi.

4. Basilikakastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.

5. Sekoita kastike silakoiden kera ja anna maustua kylmässä vähintään 2 päivää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.