Kuulas graavisilakka
Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
1. liemi
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- 3/4 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
2. liemi
- 3 litraa vettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua purjoa
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.
2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku