Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuulas graavisilakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.

Ainekset

  • 4 annosta

1. liemi

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • 3/4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

2. liemi

  • 3 litraa vettä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua purjoa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.

2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala