Broileri viinisipulien ja vuohenjuustoleivän kera

Paistettu kananliha valkoviinissä haudutettujen sipulien ja lämpimien vuohenjuustoleipien kanssa on täyteläistä ruokaa sekä maultaan että näöltään.

Neljälle

  • 800 g broilerinpaloja
  • voita paistamiseen
  • 12 pientä salottisipulia
  • 200 g voita
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Chèvretoast

  • 4 reilua vuohenjuustoviipaletta
  • 4 viipaletta patonkia
  • auringonkukanversoja tai vesikrassia

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista broilerinpalat voissa, niin että ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat uunivuokaan ja jälkikypsytä uunissa 8-10 minuuttia.

2. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Kiehauta viini paistokasarissa ja laita sipulinpuolikkaat joukkoon. Hauduta ne kypsiksi. Lisää voi, suola ja pippuri. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kastikkeeseen. Kuumenna ja tarjoile broilerinpalojen kera.

3. Chèvretoast: Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Laita vuohenjuustoviipale jokaiselle patonginpalalle. Laita leivät uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!