Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettu broileri varsisellerin ja mintun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Varsiselleriä kutsutaan myös lehtiselleriksi ja siitä pidetään juuri rapeiden, aromikkaiden varsien ansiosta. Toiset myös vihaavat koko kasvista. Ota selvää vieraidesi makutottumuksista, jos tarjoat tätä muille kuin omalle perheellesi. Niille, jotka ovat varsisellerin ystäviä, makuyhdistelmä broilerin kanssa on verraton.

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 ½ kg)
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 nippu minttua
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa sellerit pieniksi paloiksi ja kuullota niitä voissa. Siirrä palat voideltuun uunivuokaan. Hiero broileri suolalla ja pippurilla. Pistele reikiä sitruunaan ja täytä broileri kokonaisella sitruunalla ja minttunipulla.

2. Sulata voi. Pane broileri uunivuokaan sellerien päälle selkäpuoli ylöspäin ja penslaa voisulalla. Työnnä uuniin ja paista 15 minuuttia.

3. Käännä linnun toinen kylki ylöspäin, voitele ja paista 10 minuuttia. Tee samoin toiselle kyljelle ja lopuksi rintapuolelle, jonka voitelet niinikään ja annat ruskistua kauniin väriseksi. Broileri on valmis, kun lihaneste on väritöntä ja läpinäkyvää.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri