Kevyt broileripäivällinen

Broileri on jo sinällään kevyttä ruokaa, ja jos sen keittää, valmistuksessa ei tarvitse rasvaa lainkaan. Vedä mielellään linnulta nahka pois ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 broileri, noin 1,3 kg
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mausteneilikkaa
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 iso kurkku

Valmistusohje

1. Halkaise broileri kahtia ja laita puolikkaat kattilaan, kaada päälle vettä, niin että se melkein peittää ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää mausteet jo suurin osa tillistä.

2. Keitä hiljalleen, kunnes broileri on kypsä, noin 35-40 minuuttia.

3. Kuori kurkku, leikkaa se sauvoiksi ja pane ne kiehumaan mukaan 5 viimeiseksi minuutiksi. Tarjoile broileri ripoteltuna tillisilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.