Broilerinfileet sitruunakastikkeessa

Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.

Neljälle

  • 600 g broilerinfileitä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • 1 pieni purjo suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan kuori + mehu

Valmistusohje

1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.

2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.

3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!