Broilerinfileet sitruunakastikkeessa
Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.
Neljälle
- 600 g broilerinfileitä
- 1 kanaliemikuutio
- 6 kokonaista valkopippuria
- ½ tl timjamia
- 1 pieni purjo suikaleina
- 2 porkkanaa suikaleina
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruunan kuori + mehu
Valmistusohje
1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.
2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.
3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku