Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerinfileet sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirpakka sitruunanmaku sopii paitsi broileriin, myös vasikanlihaan, jonka voi valmistaa myös oheisen ohjeen mukaan.

Neljälle

  • 600 g broilerinfileitä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • 1 pieni purjo suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunan kuori + mehu

Valmistusohje

1. Laita fileet pataan, kaada päälle ½ litraa vettä ja kiehauta. Kuori vaahto ja lisää liemikuutio.

2. Lisää keitokseen kaikki muut ainekset. Keitä hiljaa, kunnes liha on kypsää, noin 15 minuuttia. Nosta fileet ja vihannekset liemestä. Pidä lämpimänä folion alla.

3. Sulata voi. Kuullota jauhoa voissa ja kaada sekaan keitinliemi sekä kerma. Kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike lihojen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee