Broilerin koipea ja ”Caesarsalaattia”
Ainekset
- 800 g broilerin kopireisiä
- 5 dl rypsiöljyä
- 2 romainesalaattia
- 1 anjovisfilee
- 2 keltuaista
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 100 g parmesaania
- 1 sitruuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl Worchester-kastiketta
- 100 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Lämmitä uuni 80 asteeseen. Peitä koipireidet öljyllä ja kypsennä uunissa noin kaksi tuntia.
Kun broileri on kypsää, poista nahka ja revi liha. Mausta liha suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla.
Valmista majoneesi. Hienonna veitsellä anjovisfilee sekä valkosipuli. Sekoita anjovisfilee, valkosipuli, Worchester-kastike, sitruunamehu sekä majoneesi keskenään.
Pese romainesalaatti ja revi käsin pienemmäksi. Lisää oman maun mukaan Caesar-kastiketta ja sekoita.
Raasta kuorimaveitsellä parmesaanista isoja lastuja ja ripottele salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi