Broilerin koipea ja ”Caesarsalaattia”
Ainekset
- 800 g broilerin kopireisiä
- 5 dl rypsiöljyä
- 2 romainesalaattia
- 1 anjovisfilee
- 2 keltuaista
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 100 g parmesaania
- 1 sitruuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl Worchester-kastiketta
- 100 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Lämmitä uuni 80 asteeseen. Peitä koipireidet öljyllä ja kypsennä uunissa noin kaksi tuntia.
Kun broileri on kypsää, poista nahka ja revi liha. Mausta liha suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla.
Valmista majoneesi. Hienonna veitsellä anjovisfilee sekä valkosipuli. Sekoita anjovisfilee, valkosipuli, Worchester-kastike, sitruunamehu sekä majoneesi keskenään.
Pese romainesalaatti ja revi käsin pienemmäksi. Lisää oman maun mukaan Caesar-kastiketta ja sekoita.
Raasta kuorimaveitsellä parmesaanista isoja lastuja ja ripottele salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"